Η απόφαση για το Working Holiday Visa στην Αυστραλία Λευκαδίτικα Νέα - Lefkada News
Published On: Τε, Ιαν 3rd, 2018

Η απόφαση για το Working Holiday Visa στην Αυστραλία

Όροι συμμετοχής και δικαιολογητικά

australia-working-holiday-visa

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για το Working Holiday Visa με την Αυστραλία σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο, για 12 ημερολογιακούς μήνες, θα μπορούν 500 Ελληνόπουλα «να ζήσουν την εμπειρία των διακοπών μαζί με το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς, σε μία χώρα όπου έχουμε μία από τις πιο δυναμικές Ομογένειες», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Ο αριθμός των επιστολών-βεβαιώσεων που περιλαμβάνουν τη δήλωση ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει συναινέσει ως προς την παραμονή των Ελλήνων νέων στο Μέρος Υποδοχής (Αυστραλία) ορίζεται σε πεντακόσιες (500) ετησίως. Οι αιτήσεις και ο πλήρης φάκελος δικαιολογητικών υποβάλλονται σε προθεσμία ενός (1) μηνός μετά την σχετική πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η πρόσκληση λαμβάνει χώρα δυο φορές το έτος. Σε περίπτωση μη πλήρωσης του αριθμού του συνόλου των επιστολών-βεβαιώσεων (500 κατ΄ έτος), ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορεί να εγκρίνει την έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης για τον εναπομείναντα αριθμό επιστολών-βεβαιώσεων.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθηση και Νέας Γενιάς σε φυσική μορφή είναι τα κάτωθι:

1. Ενυπόγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου για χορήγηση της επιστολής-βεβαίωσης.

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (φωτοτυπία) από το οποίο προκύπτει ότι ο αιτών έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 31ο έτος της ηλικίας του κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

3. Έγκυρο διαβατήριο (φωτοτυπία).

4. Υπεύθυνη Δήλωση ότι κύρια πρόθεση του αιτούντος να είναι η επίσκεψη στο Μέρος Υποδοχής (Αυστραλία) για διακοπές και αναψυχή, για χρονική περίοδο έως δώδεκα (12) ημερολογιακούς μήνες και ότι δεν συνοδεύεται από εξαρτώμενα άτομα.

5. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει προη- γουμένως συμμετάσχει σε πρόγραμμα για την Κινητικότητα των Νέων ή για Διακοπές με Εργασία του Μέρους Υποδοχής.

6. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα, ότι δεν είναι υπόδικος και δεν έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα και ότι δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

7. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους προκειμένου να μπορεί να εκδώσει εισιτήρια αναχώρησης – επιστροφής και να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα της διαβίωσης του στο Μέρος Υποδοχής. Το ποσό αυτό ορίζεται στο χρηματικό ποσό των 3,000 ευρώ.

8. α) Αντίγραφο πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ιδρύματος της ημεδαπής (φωτοτυπία) ή

β) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής και επίσημη μετάφραση αυτού, καθώς και πράξη αναγνώρισης του από το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το ΣΑΕΠ ή

γ) βεβαίωση σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής, με την οποία αποδεικνύεται η επιτυχής ολοκλήρωση τουλάχιστον δύο (2) ετών προπτυχιακών σπουδών σε ΑΕΙ της ημεδαπής.

9. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που αποδεικνύουν την καλή (Β2) γνώση της αγγλικής γλώσσας και πρέπει να υποβληθούν από τον αιτούντα, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α΄ 39), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και τα οποία εξειδικεύονται στην πρόσκληση της παρ. Β. Εξαιρούνται από την παρούσα υποχρέωση: α) κάτοχοι τίτλου σπουδών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, καθώς και κάτοχοι τίτλου σπουδών Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής (εφόσον έχουν επιλέξει ως μάθημα την αγγλική γλώσσα), κάτοχοι πράξης αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΣΑΕΠ εφόσον έχουν λάβει τίτλο σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) αναγνωρισμένου αγγλόφωνου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον δύο (2) ακαδημαϊκά έτη προπτυχιακών σπουδών σε Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ή σε Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής (εφόσον έχουν επιλέξει ως μάθημα την αγγλική γλώσσα).

10. Παράβολο Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο ορίζεται με την παρούσα στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ.

Περισσότερα στο σχετικό ΦΕΚ.



Αφήστε το σχόλιό σας

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

                    
     







Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.